U gebruikt een verouderde browser, Internet Explorer wordt niet meer ondersteund door Microsoft. Wij adviseren het gebruik van Google Chrome.

FAQ

#durftevragen

1. Waar komt de naam Groot & Klei vandaan?

Allereerst coach ik kinderen, maar de context, de omgeving waarin het kind leeft, vind ik heel belangrijk! Vandaar… mijn praktijk is er voor de kleinen én de groten, die om hen heen staan.
Mijn meisjesnaam is Kleijwegt en ik ben trots op mijn roots. Een stukje van mij dus in de praktijknaam.
Ook coach ik op een creatieve manier; we schilderen, trekken de natuur in, luisteren muziek, maken dingen, tekenen veel en ja… we kleien dus ook!
Bovendien hou ik van de Hollandse nuchterheid, vind ik taal en het juist verwoorden van dingen heel belangrijk en hou ik dus ook van woordgrapjes. Zie daar; Groot & klei!

Oma Kleijwegt, mei 2009

2. Sinds wanneer bestaat praktijk Groot & Klei?

Praktijk Groot & klei is officieel op 2 mei 2018 gestart.

3. Heb je ook ervaring in de reguliere hulpverlening?

Ja, in zekere zin wel. Ik sta inmiddels al meer dan vijftien jaar voor de klas. In deze jaren heb ik ontzettend veel mogen leren van kinderen & hun ouders en ben ik mij altijd blijven bijscholen.
Bovendien is elke dag weer een nieuw avontuur met vijf opgroeiende kinderen.

4. Welke opleidingsachtergrond heb je?

Na het behalen van mijn HAVO-diploma, ben ik de HBO-opleiding PABO gaan doen.
Daarnaast heb ik de HBO-opleiding tot Kindercoach gedaan en mij gespecialiseerd als Meisjescoach.
Bovendien blijf ik mij continue verder ontwikkelen op het gebied van pedagogiek, psychologie, creatief coachen en rouw, verlies, ziekte & echtscheiding binnen gezinnen.

5. Welke tarieven hanteert praktijk Groot & Klei voor individuele coaching?

Het eerste kennismakingsgesprek is gratis.
Afhankelijk van vragen, wensen, vorm en duur, doe ik vervolgens een coachingsvoorstel op maat.
Deze prijzen variëren en zijn afhankelijk van frequentie, duur en intensiteit van het coachingstraject.
Bij de prijs zit alles inbegrepen; intake, coachingsafspraken, btw, materialen, eventuele samenwerking met andere professionals, tussentijds mail- en/of telefonisch contact.
Na het kennismakingsgesprek schrijf ik een voorsteltraject voor je; hierna kun jij je beslissing nemen om verder te gaan of niet.

6. Wordt coaching vergoed?

In de meeste gevallen wordt coaching niet vergoed. Voor specifieke informatie over vergoedingen, kun je het beste contact opnemen met je eigen zorgverzekeraar.
Mogelijk kun je wel de coachingskosten opvoeren bij je jaarlijkse aangifte bij de belasting. Teruggaaf is bijvoorbeeld ook mogelijk wanneer zorg om het kind als specifiek onderdeel van het ouderschapsplan is opgenomen bij scheiding.
Coaching kan ook betaald worden uit het Persoons Gebonden Budget (PGB). Neem hiervoor contact op met het zorgloket van jouw gemeente (CJG) of dit in jouw situatie van toepassing is.

7. Welke betalingsvoorwaarden heb je?

Bedragen zijn inclusief 21% BTW, tenzij anders vermeld.
Facturatie gaat digitaal, voorafgaand aan de coaching. Je ontvangt een factuur per mail, waarnaar je het bedrag kunt overmaken.
Pinnen is niet mogelijk in de praktijk.
Bij overschrijding van de betalingstermijn zal een nieuwe afspraak niet van start gaan tot openstaande facturen voldaan zijn, mits anders overeengekomen.
Afzeggen van de afspraak kan kosteloos tot 24 uur voor aanvang, anders wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.
Een traject kan altijd in één, twee of drie termijnen betaald worden. Is dit ook lastig voor je? Ik kijk graag samen met jou naar een passende oplossing.

8. Wat is je bankrekeningnummer?

Bankrekeningnummer NL36 RABO 0332 7830 30

9. Wat is je kamer van koophandel nummer?

KvK-nummer 71140980, BTW-id: NL001928461B37

10. Ik kom met auto, waar kan ik dan parkeren?

Aan de kant van de dijk is voldoende parkeergelegenheid. Vind je dat niet prettig parkeren, rij dan naar Vloedanker 18 (4251 DS); dat is het einde van een doodlopende straat, waar je goed kunt parkeren en je ziet ook meteen de praktijk.

11. Ik ben afhankelijk van openbaar vervoer; kan ik bij jouw praktijk komen?

Jazeker! Vanuit Utrecht (interliner), Breda & Oosterhout (interliner) en Gorinchem rijden er bussen naar busstation De Tol aan de A27. Vandaar rijden er bussen naar Werkendam. Vanaf halte Sportlaan is het nog vijf minuten lopen naar praktijk Groot & klei.
Lijnen die direct in Werkendam stoppen zijn lijn 621 (Den Bosch), lijn 120 (Gorinchem) en lijn 620 (Dordrecht).
Kijk voor de actuele dienstregelingen op www.9292.nl of www.arriva.nl.

12. Is er een wachtruimte aanwezig?

Praktijk Groot & klei is gehuisvest in een Pipowagen. Helaas is daar geen wachtruimte bij aanwezig. Wel is er een winkelstraat met tal van winkels, een supermarkt en eet- & drinkgelegenheden op vijf minuten loopafstand. Je hoeft alleen de dijk maar uit te lopen! Een rondje-rivier is een fijne wandeling van drie kwartier.

13. Is er een toilet aanwezig?

Wij maken gebruik van het toilet in het nabijgelegen woonhuis.

14. Hoe zit het met mijn privacy?

De sfeervolle en rustig gelegen praktijkruimte biedt veel privacy en wordt omringd door heg en bomen. De praktijkruimte heeft geen inkijk, mensen die langslopen of fietsen kunnen niet zien wie er binnen zit.
Met de mensen die op hetzelfde erf wonen is de afspraak dat zij hierover geheimhouding in acht nemen, mochten ze iemand zien bij aankomst of vertrek.

15. Hoe zit het met beroepsgeheim?

Hulp zoeken is een grote stap. En iets wat volledig nieuw is, vindt iedereen spannend. Ik zal je vertrouwen dan ook nooit beschamen, wanneer je met je verhaal bij mij komt.
Daarnaast heb ik mij binnen mijn beroepsgroep ook wettelijk gezien te houden aan de officiële geheimhoudingsplicht.

16. Ik wil graag telefonisch contact, is dat mogelijk?

Dat kan! Ik kan alleen niet altijd de telefoon opnemen, omdat ik vaak in gesprek ben met cliënten. Je kunt altijd een Whats-app sturen, dan bel ik je terug. Werkdagen waarop ik bereikbaar ben voor de praktijk zijn woensdagmorgen, donderdagmorgen & -middag en vrijdagmorgen.
We kunnen ook een belafspraak maken voor een moment dat ons beiden goed uitkomt; dit kun je aanvragen via de mail.

17. Ik wil mijn verhaal graag ‘face-to-face’doen en niet per mail of telefoon; is dat mogelijk?

Dat is geen probleem! De meeste afspraken plan ik per mail in. We kunnen dus ook gelijk een eerste afspraak maken om elkaar te ontmoeten.

18. Mag ik iemand meenemen?

Ja, jij of je kind mag iedereen meenemen die ervoor kan zorgen dat jij (of je kind) meer op je gemak bent. Dit kunnen ouders zijn, een ander familielid, een vriendin, partner, een knuffel, iemand van school/werk of bijvoorbeeld een andere hulpverlener.
Vanuit praktisch oogpunt (de ruimte is niet zo heel groot) is er plaats voor één persoon extra.

Mocht je nog meer vragen hebben, stel ze gerust!

Referenties

 • ‘Wat heb ik het fijn gehad bij Esther. Ik kon goed met haar praten en u hielp me om trots te zijn op mezelf en sterker te worden.’

  Meike, 9

 • ‘Heel bijzonder hoe snel jij in de gaten had hoe zij in elkaar zit. Het was en is erg druk in haar hoofd en wij kunnen door jou tips haar nu beter begeleiden om haar rode gedachten om te zetten naar groene gedachten. En dat ze trots mag zijn op zichzelf. Ze vindt het heerlijk en vertrouwd bij jou en gezellig dat de hond er ook bij was. Erg jammer dat het traject is afgesloten. En wat heb je als afsluiter een mooie brief naar Femke geschreven!’

  Mirella, mama

 • ‘Warm welkom, leuk, ontspannen, interessant, super locatie, relaxte en uitnodigende sfeer, heldere uitleg en vriendelijke begeleiding. Was bijzonder om te zien waar ik nu sta…’

  Maja, 45

 • ‘Esther weet kinderen snel op hun gemak te stellen, ze voelen zich hierdoor veilig en vertrouwd.’

  Sandra, mama

 • ‘Gezellig ontmoeten in een prachtige omgeving’

  Marianne, kunstenares

 • ‘Het is heel leuk en je kan er veel van leren’

  Manu, 12

 • ‘De plaatjes hebben mij iets geleerd en met de klei speel ik soms nog. Ik vond het gewoon best wel leuk eigenlijk en gezellig!’

  Liam, 7

 • ‘Sfeervol, kleurrijk, creatief, stimulerend, gastvrij, mooie avond’

  Mien, kunstenares

 • ‘Als je binnenkomt is er gelijk een fijne sfeer, Esther heeft me heel erg geholpen.’

  Evy, 12

 • ‘Het was doorlopend gezellig, voelde goed & prettig met mijn klasgenootjes, prachtige sfeer. Het afscheid vond ik een beetje lastig, volgende x een gedichtje 😉 :-))?’

  Martin, kunstenaar

 • ‘Onze dochter vond het een feestje bij jou! Het voelde voor haar niet als coaching, maar als een uitstapje. Dankzij jou kan beter met haar emoties omgaan en is ze zo veel sterker geworden. Dankjewel daarvoor!’

  Evelien, mama

 • ‘Door te tekenen, wat eerst kinderachtig oogde, werd ik me hierna bewust van mijn veilige havens en stuurlui… dankjewel voor de uitnodiging! Liefs.’

  Anne, 23

 • ‘Ik voel me fijn bij Esther en kan goed met haar praten. Ze helpt me om niet meer boos en bang te zijn. Ik ga graag naar haar toe en kom altijd met een fijn gevoel in mijn buik thuis.’

  Guusje, 9

 • ‘Wat jij gedaan hebt voor Tim is onbetaalbaar!’

  Corine, mama

 • ‘We merken dat hij steeds relaxter wordt en zijn driftbuien steeds meer kan opvangen. Hij vindt het super gezellig om met jou en met je hond (die moeten we zeker niet vergeten) te wandelen en even bij te komen in de Pipowagen. Hij is echt aan het veranderen!’

  Adrie, mama

 • ‘Ik vond het erg moeilijk om bij een spreekbeurt of boekenbeurt voor de klas te staan. Door Esther heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en vind ik het nu minder moeilijk. Daar ben ik heel blij mee!’

  Marien, 11

 • ‘Begeleiding was helemaal goed, gezelschap nog beter dan goed :-)’

  Huibertje, kunstenares

 • ‘Het traject was een interessante reis! De persoonlijke brieven gaven een warm beeld van wat er besproken is en onze zoon heeft ze een ereplaats in zijn kast en hart gegeven. Bedankt!’

  Inge, mama

 • ‘Ze wilde niet gaan. Toen ik ze later weer kwam ophalen – wilde ze eigenlijk direct weer terug. Het is jammer dat het traject is afgesloten, ze wil nog wel veel vaker terugkomen. Bedankt voor het luisteren en openen van de ‘deur’.’

   

  Rebekka, mama

 • ‘Ik vond de brief die je geschreven had erg mooi!’

  Marilie, mama

 • ‘Mooie, lichte ruimte, verrassend!’

  Hidde, kunstenaar

 • ‘Ik vond de pipowagen heel leuk en ook de spelletjes die we deden!’

  Milou, 7

 • ‘Esther, mensen mogen zeker lezen hoe een fijn mooi mens je bent zo betrokken met ons voor die korte tijd, je spraakberichten zijn erg prettig en wij zijn zo goed op weg geholpen met de goede handvaten nogmaals dank je wel!!!’

  Monique, mama

 • ‘Je had hem vrij snel door, hoe hij in elkaar zit. De drukte in zijn hoofd is fijn om te weten, zodat we er rekening mee kunnen houden. Heel erg bedankt ook voor het halen en brengen!’

  Jentel, mama

 • ‘Onze dochter is heel goed geholpen door Esther. Ze heeft veel meer zelfvertrouwen en weet dat ze er mag zijn. Esther is heel betrokken en weet spelenderwijs heel veel te bereiken bij je kind.’

  Marjoleine, mama

 • ‘Ik keek mijn ogen uit. Een overweldigende sfeer, waar alles op elkaar is afgestemd. Hele avond gewoon lekker en gezellig sfeertje’

  Ilze, kunstenares

 • ‘Esther heeft mij in een paar gesprekken enorm geholpen en ik zit veel lekkerder in m’n vel!’

  Maud, 15

 • ‘Ik vond het leuk en leerzaam en ik had wat aan de 5 G’s die jij me gaf en op school ben ik blij met de groene G’s.’

  Stijn, 12

 • ‘Ik moest vaak huilen, omdat mijn schoolwerk altijd zo veel is en ik veel meegemaakt had dit jaar. Nu zie ik hoe goed ik eigenlijk dingen zelf ook wel kan en dat ik ook om hulp mag vragen als dat niet lukt. En ik voel me beter.’

  Nienke, 15

 • ‘Esther, je hebt het goed gedaan en het spelen met Birk vond ik geweldig!’

  Thijs, 10

 • ‘Alles was goed. 10,10,10,10’

  Simon, kunstenaar

 • ‘Ik voel me fijn, alsof ik gehoord word en iemand me begrijpt. Ik kan alles kwijt en niks is teveel. Na alles wat ik vertel, voel ik me weer één geheel. Niet meer gebroken, niet meer klein. Wat fijn dat er zulke fijne mensen zijn als jij!’

  Julia, 19

 • ‘Ruim, gezellig atelier, fijn om met elkaar uit te wisselen en te delen’

  Nelly, kunstenares

Volg Groot & Klei

Ik ben Esther Cornet-Kleijwegt

Mama van vijf, mijn hele leven al juf en nu ook kindercoach.

'Je mag zijn wie je bent
om te worden wie je bent
maar nog niet kunt zijn
en je mag het worden
op jouw manier en in jouw tijd'

Dr. Anna Terruwe

Voor kleine mensen met grote gevoelens

Werkensedijk 49
4251 PR Werkendam

+316 11250700

esther@grootenklei.nl

Ontwerp en Realisatie door Nieuw Ontwerp