U gebruikt een verouderde browser, Internet Explorer wordt niet meer ondersteund door Microsoft. Wij adviseren het gebruik van Google Chrome.

Dit ben ik

.

‘Every night i lie in bed, the brightest colors fill my head, a million dreams are keeping me awake’
Hugh Jackman – The Greatest Showman

Als kind had ik op school graag les willen hebben in hoe het leven te leven. Want is het niet gek dat je op school wel leert hoe je hoeken berekent en waar Tietjerksteradeel ligt, maar niet hoe je kunt stoppen met je zorgen maken, hoe je omgaat met keuzestress, hoe je dwingende stemmetjes in je hoofd aanpakt en hoe je je wat minder aantrekt van wat anderen van je vinden?

Mijn naam is Esther Cornet-Kleijwegt.
Ik woon in Werkendam; een mooi gelegen dorp dicht tegen Nationaal Park de Biesbosch, samen met mijn lief en onze vijf kinderen in alle soorten en maten.
Ik ben juf, kinder- en jongerencoach en trotse eigenaresse van praktijk Groot & Klei en schilderschool Kunst & klei. Tevens ben ik gespecialiseerd als Meisjescoach en in Rouw & Verlies.

Het huidige tijdperk vraagt veel van onze hersenen.
We worden overspoeld met informatie en dagelijks dringen prikkels van alle kanten onze leefwereld binnen.
Maar het mooie is dat we dankzij ons kneedbare brein allerlei nieuwe dingen kunnen leren!
Bijvoorbeeld kritisch denken, concentratie, zelfbeheersing, creativiteit en het vermogen om problemen op te lossen (ook wel de zogenoemde 21st century skills).
Vaardigheden waarmee we handiger door deze tijd kunnen laveren en soepeler met alles om kunnen gaan!

In 2000 studeerde ik af aan de PABO als juf en vanaf dat moment mocht ik veel kinderen & ouders ontmoeten. Al snel ontdekte ik dat mijn interesse en expertise lag bij de sociaal-emotionele ontwikkeling en psychische groei. Tienminutengesprekken liepen uit, opvoedverlegen ouders kregen mijn hart.

Na een tijd van juf zijn en kinderen op de wereld zetten, drong de vraag zich op; verdiepen of omscholen? Het is fijn als je veel leuk vindt, maar soms ook lastig. En om een weloverwogen keus te maken, liep ik een jaar mee op de kinder- en kraamafdeling van het Beatrixziekenhuis.
Dat was mooi werk! Maar mijn hart… dat lag toch bij onderwijs… kinderen en hun ouders helpen groeien.
In 2017 kwam de opleiding ‘Kindercoach’ van Sonnevelt voorbij en waarbij ik dacht; mooie aanvulling… niet wetende dat er in een jaar tijd zoveel kon gebeuren!

Want in 2018 richtte ik kindercoachpraktijk Groot & klei op. Vanaf dat moment kwamen er veel kinderen en ouders op mijn pad, die worstelden met emoties, ingrijpende gebeurtenissen en het leven in deze tijd. Inmiddels begeleid ik met veel plezier niet alleen kinderen, maar ook jongeren, ouders en (samengestelde) gezinnen bij praktijk Groot & klei en kwasten we er op los in het atelier van schilderschool Kunst & klei!

Afbeeldingsresultaat voor sonnevelt kindercoach

Referenties

Alle referenties

Volg Groot & Klei

Ik ben Esther Cornet-Kleijwegt

Mama van vijf, mijn hele leven al juf en nu ook kindercoach.

'Je mag zijn wie je bent
om te worden wie je bent
maar nog niet kunt zijn
en je mag het worden
op jouw manier en in jouw tijd'

Dr. Anna Terruwe

Voor kleine mensen met grote gevoelens

Werkensedijk 49
4251 PR Werkendam

+316 11250700

esther@grootenklei.nl

Ontwerp en Realisatie door Nieuw Ontwerp