U gebruikt een verouderde browser, Internet Explorer wordt niet meer ondersteund door Microsoft. Wij adviseren het gebruik van Google Chrome.

Online Leeromgeving

Goedenavond!
Inloggen | Terug naar cursusoverzicht

Kleine Boom – Zinvol Aanraken

Aanraakspel in kinderopvang, op school en thuis.

Aanraken is een eerste levensbehoefte. Kinderen bij wie de huid onvoldoende wordt aangeraakt groeien slechter, zijn vaker ziek, leren slechter, hebben weinig lichaamsbesef, zijn minder sociaal en communiceren moeizamer. Ze zitten ‘niet lekker in hun vel’.

Dat inzicht heeft in Zweden geleid tot invoering van speelse vormen van lichaamscontact in vrijwel alle kinderdagverblijven en basisscholen. Naar tevredenheid! Zonder gezonde aanrakingservaringen kennen kinderen hun grenzen niet. Je hebt lijfelijke ervaringen met gewenste intimiteiten nodig om goed van fout te kunnen onderscheiden. Zonder ervaring met gewenste intimiteiten staan kinderen eerder open voor fysieke toenadering van vreemden. Voldoende aangeraakte kinderen leren ook beter. Leren doe je niet alleen met je verstand. Het lichaam en de emoties vormen één geheel met het mentale systeem. In deze cursus leer je niet alleen waarom, maar ook hoe je bij kinderen onderling van jongs af aanraking kun stimuleren en hoe je in uiteenlopende groepen (van peuter tot puber) onderling masseren kun introduceren en bevorderen.

Want elkaar positief aanraken is niet alleen het belang van het individu, maar ook van de groep. Onderlinge kindermassage geeft kinderen de mogelijkheid om de eenheid met elkaar te ervaren, om emoties te delen, om voor jezelf en elkaar te zorgen. Stress in de groep neemt af, het gezamenlijke leervermogen neemt toe, de kinderen zijn minder agressief.

In Zweden zegt men; ‘Kinderen die elkaar masseren, slaan elkaar niet.’


Warning: Undefined variable $_beschikbaar in /home/customer/www/grootenklei.nl/public_html/wp-content/themes/grootenklei_theme/single-cursussen.php on line 78

Wil je toegang? Vul dan het formulier in!

Naam(Vereist)
Betaalmethode
American Express
MasterCard
Visa
Ondersteunde creditcards: American Express, MasterCard, Visa
 

Volg Groot & Klei

Ik ben Esther Cornet-Kleijwegt

Mama van vijf, mijn hele leven al juf en nu ook kindercoach.

'Je mag zijn wie je bent
om te worden wie je bent
maar nog niet kunt zijn
en je mag het worden
op jouw manier en in jouw tijd'

Dr. Anna Terruwe

Voor kleine mensen met grote gevoelens

Werkensedijk 49
4251 PR Werkendam

+316 11250700

esther@grootenklei.nl

Ontwerp en Realisatie door Nieuw Ontwerp