U gebruikt een verouderde browser, Internet Explorer wordt niet meer ondersteund door Microsoft. Wij adviseren het gebruik van Google Chrome.

Rouw & verlies

DE ROUWLOODS

‘Je kunt niet tegengaan dat de vogels van verdriet komen overvliegen, maar je kunt wel voorkomen dat ze nesten in je haar maken’ – Chinees spreekwoord.

Ook wanneer zich moeilijke omstandigheden voordoen, zoals bijvoorbeeld echtscheiding, verhuizing, ziekte of overlijden, kan het fijn zijn om samen te zoeken naar tools om beter staande te blijven en gebruik te leren maken van je eigen kracht en hulpbronnen om je heen.

Want wat kun je veel verliezen… je lieve knuffel, je vriend verhuist, je vertrouwde klas wordt omgegooid, papa gaat ergens anders wonen of iemand is er plotseling niet meer…

En soms kan dan alles wat je voelt heel lastig zijn om te verwoorden, bijvoorbeeld omdat het veel veiliger voor je voelt om alles diep weg te stoppen of gewoon omdat je nog zo klein bent en er de woorden niet voor kunt vinden. Je uit je dan door middel van je gedrag; niet willen of kunnen slapen, boos zijn, wegkruipen in jezelf… Samen gaan we kijken, wat voor jou een fijne manier is om met jouw verlies om te gaan.

Hiervoor heb ik de volgende opleidingen gevolgd:

‘De kinderen scheiden mee’ Het Zandkastelenprogramma

Dit programma is speciaal ontwikkeld voor kinderen van gescheiden ouders. Hierbij help ik jou om de verwerking van de scheiding zo goed mogelijk in gang te zetten en jouw in je kracht te zetten tijdens en na de scheiding. Samen met alle andere mediators en coaches van ‘De kinderen scheiden mee’ ben ik je ambassadeur!

‘POPtalk rouw & verlies’ Trudy Borst

Dit is een methode die zich richt op het visualiseren van jouw belevingswereld tijdens een gesprek. Dit gebeurt door middel van poppetjes (Playmobil) en ander materiaal. Jouw eigen werkelijkheid wordt in beeld gebracht, wat makkelijker voor je praat en leidt tot meer inzichten voor jouzelf, maar eventueel ook voor je juf of ouders.

‘Systemisch werken’ Academie voor verdieping – Annelies Voulon

De kracht van het systeem is aanwezig in alles wat we doen. Wij hadden nooit kunnen bestaan zonder onze ouders en zij niet zonder hun ouders en voorouders. Het hele familiesysteem is wat bij je hoort. Bij een holistische denkwijze wordt dan ook het hele ‘jou’ erbij betrokken; niets staat los op zichzelf en alles hangt met elkaar samen.

‘Waarom ging je weg?’ Expertise Centrum Omgaan met verlies – Margot van Rijn & Floortje Agema

Seminar over het ondersteunen van kinderen die achterblijven na zelfdoding. In Nederland sterven jaarlijks ruim 1800 mensen door zelfdoding. Deze overledenen zijn personen uit de omgeving van vele kinderen en jongeren. Ondersteuning bieden in tijden van verlies gaat over vertrouwen en houvast bieden, juist als vaste grond onder je voeten lijkt weggeslagen. Als rouwtherapeut kun je pijn of verdriet niet wegnemen, maar je kunt er wel zíjn. Als een baken in de mist. Tot het uitzicht wat helderder wordt en je zelf je weg weer kunt vervolgen.

 

Sinds de zomer van 2021 heeft praktijk Groot & klei elke eerste woensdagmiddag van de maand ‘DE ROUWLOODS’; binnenlopen, kaarsje aansteken, namen noemen, misschien wat kleuren en kletsen. Alleen of met je vrienden. Stil en kort. Of wat langer en veel vertellen. Rust en bezinning voor klein en groot verdriet. Hou sociale media in de gaten voor data en tijden en voel je welkom.

Afbeeldingsresultaat voor de kinderen scheiden mee

Afbeeldingsresultaat voor academie voor verdieping Annelies Voulon

‘Het is mogelijk.
Het is er al.
Het begint bij het uitreiken.
Het begint bij jou.’
Annelies Voulon

Referenties

Alle referenties

Volg Groot & Klei

Ik ben Esther Cornet-Kleijwegt

Mama van vijf, mijn hele leven al juf en nu ook kindercoach.

'Je mag zijn wie je bent
om te worden wie je bent
maar nog niet kunt zijn
en je mag het worden
op jouw manier en in jouw tijd'

Dr. Anna Terruwe

Voor kleine mensen met grote gevoelens

Werkensedijk 49
4251 PR Werkendam

+316 11250700

esther@grootenklei.nl

Ontwerp en Realisatie door Nieuw Ontwerp