U gebruikt een verouderde browser, Internet Explorer wordt niet meer ondersteund door Microsoft. Wij adviseren het gebruik van Google Chrome.

Rouw & verlies

‘Je kunt niet tegengaan dat de vogels van verdriet komen overvliegen, maar je kunt wel voorkomen dat ze nesten in je haar maken’ – Chinees spreekwoord.

Ook wanneer zich moeilijke omstandigheden voordoen, zoals bijvoorbeeld echtscheiding, verhuizing, ziekte of overlijden, kan het fijn zijn om samen te zoeken naar tools om beter staande te blijven en gebruik te leren maken van je eigen kracht en hulpbronnen om je heen.

Want wat kun je veel verliezen… je lieve knuffel, je vriend verhuist, je vertrouwde klas wordt omgegooid, papa gaat ergens anders wonen of iemand is er plotseling niet meer…

En soms kan dan alles wat je voelt heel lastig zijn om te verwoorden, bijvoorbeeld omdat het veel veiliger voor je voelt om alles diep weg te stoppen of gewoon omdat je nog zo klein bent en er de woorden niet voor kunt vinden. Je uit je dan door middel van je gedrag; niet willen of kunnen slapen, boos zijn, wegkruipen in jezelf… Samen gaan we kijken, wat voor jou een fijne manier is om met jouw verlies om te gaan.

Hiervoor heb ik de volgende opleidingen gevolgd:

‘De kinderen scheiden mee’ Het Zandkastelenprogramma

Dit programma is speciaal ontwikkeld voor kinderen van gescheiden ouders. Hierbij help ik jou om de verwerking van de scheiding zo goed mogelijk in gang te zetten en jouw in je kracht te zetten tijdens en na de scheiding. Samen met alle andere mediators en coaches van ‘De kinderen scheiden mee’ ben ik je ambassadeur!

‘POPtalk rouw & verlies’ Trudy Borst

Dit is een methode die zich richt op het visualiseren van jouw belevingswereld tijdens een gesprek. Dit gebeurt door middel van poppetjes (Playmobil) en ander materiaal. Jouw eigen werkelijkheid wordt in beeld gebracht, wat makkelijker voor je praat en leidt tot meer inzichten voor jouzelf, maar eventueel ook voor je juf of ouders.

‘Systemisch werken’ Academie voor verdieping – Annelies Voulon

De kracht van het systeem is aanwezig in alles wat we doen. Wij hadden nooit kunnen bestaan zonder onze ouders en zij niet zonder hun ouders en voorouders. Het hele familiesysteem is wat bij je hoort. Bij een holistische denkwijze wordt dan ook het hele ‘jou’ erbij betrokken; niets staat los op zichzelf en alles hangt met elkaar samen.

Afbeeldingsresultaat voor de kinderen scheiden mee

Afbeeldingsresultaat voor academie voor verdieping Annelies Voulon

‘Het is mogelijk.
Het is er al.
Het begint bij het uitreiken.
Het begint bij jou.’
Annelies Voulon

Referenties

 • ‘Esther heeft mij in een paar gesprekken enorm geholpen en ik zit veel lekkerder in m’n vel!’

  Maud, 15

 • ‘Warm welkom, leuk, ontspannen, interessant, super locatie, relaxte en uitnodigende sfeer, heldere uitleg en vriendelijke begeleiding. Was bijzonder om te zien waar ik nu sta…’

  Maja, 45

 • ‘Esther weet kinderen snel op hun gemak te stellen, ze voelen zich hierdoor veilig en vertrouwd.’

  Sandra, mama

 • ‘We merken dat hij steeds relaxter wordt en zijn driftbuien steeds meer kan opvangen. Hij vindt het super gezellig om met jou en met je hond (die moeten we zeker niet vergeten) te wandelen en even bij te komen in de Pipowagen. Hij is echt aan het veranderen!’

  Adrie, mama

 • ‘Als je binnenkomt is er gelijk een fijne sfeer, Esther heeft me heel erg geholpen.’

  Evy, 12

 • ‘Ik voel me fijn bij Esther en kan goed met haar praten. Ze helpt me om niet meer boos en bang te zijn. Ik ga graag naar haar toe en kom altijd met een fijn gevoel in mijn buik thuis.’

  Guusje, 9

Alle referenties

Volg Groot & Klei

Ik ben Esther Cornet-Kleijwegt

Mama van vijf, mijn hele leven al juf en nu ook kindercoach.

'Je mag zijn wie je bent
om te worden wie je bent
maar nog niet kunt zijn
en je mag het worden
op jouw manier en in jouw tijd'

Dr. Anna Terruwe

Voor kleine mensen met grote gevoelens

Werkensedijk 49
4251 PR Werkendam

+316 11250700

esther@grootenklei.nl

Ontwerp en Realisatie door Nieuw Ontwerp